Vakuumski sončni kolektorji – narava in tehnologija z roko v roki

Sončna energija je neizčrpen vir, ki ga lahko uporabljamo za marsikaj. Vakuumski sončni kolektorji GreenLand Systems so najsodobnejša različica sončnih kolektorjev, ki pravzaprav nima konkurence. Izjemno pozitivno in pohvalno je, da se vedno več ljudi zanima za uporabo alternativnih virov energije. Končno smo se namreč začeli zavedati, da s svojim ravnanjem škodimo ne samo sebi, ampak celemu planetu. Poleg tega pa so vakuumski sončni kolektorji smiselna odločitev tudi s finančnega zornega kota. Ob precejšnji izbiri na trgu pa ne smemo pozabiti, da je bistveno, kako kakovostni so izbrani vakuumski kolektorji. Cena je namreč dolgoročno upravičena le, če se odločite za res kakovosten izdelek, kot je GreenLand Systems.

Vakuumski sončni kolektorji GreenLand Systems

Vakuumski sončni kolektorjiPovsem na mestu je vprašanje, zakaj so najboljši ravno naši vakuumski kolektorji. Cena tovrstnih izdelkov je namreč nekaj, kar ni omejeno zgolj na znesek, ki ga plačamo ob nakupu, temveč so vakuumski sončni kolektorji dolgoročna naložba. Za razliko od drugih ponudnikov so kolektorji, ki jih ponujamo pri podjetju Bio Planet, resnično vakuumski. V vseh kolektorjih GreenLand Systems je namreč resnično visok vakuum (1/1000 Pa). Zato so vakuumski sončni kolektorji, ki jih nudimo, učinkoviti tudi pozimi, ko so zunanje temperature izjemno nizke. Poleg tega se vakuum nahaja v posebnih steklenih ceveh, ki nimajo tesnil, ki bi lahko preperela. Sončna energija je s takšnimi res optimalno izkoriščena in zato cenovno ugodna.

Vakuumski sončni kolektorji s tehnologijo toplotnih cevi

Ena od uporabnih koristi, ki jo prinaša tako imenovana tehnologija toplotnih cevi, je reševanje pregrevanja pri občutljivih elektronskih napravah. To tehnologijo uporabljajo tudi vakuumski sončni kolektorji. Posledica uporabe takšne tehnologije je, da je temperatura absorberja bistveno višja kot pri drugih absorberjih, zato se lahko sončna energija bistveno bolje izkoristi. Pomembno je tudi, da so zaradi svoje izdelave izdelki GreenLand Systems učinkoviti tudi v slabo osončenih dneh, zato so daleč najboljši vakuumski sončni kolektorji. Cena celotne investicije je dolgoročno več kot upravičena, obenem pa s svojim ravnanjem ne obremenjujete okolja.