Visokotemperaturna toplotna črpalka

Morda smo vas ujeli v trenutku, ko se sprašujete, ali lahko Atlantic toplotne črpalke ogrevajo starejše, slabše izolirane hiše. Obenem pa se sprašujete, ali vam taka oblika ogrevanja lahko prinese kakšne prihranke. V današnjem prispevku vam bomo poskusili odgovoriti na prav vsa vprašanja, ki so povezana s to vrsto ogrevanja. Posebno vlogo pa bo imela visokotemperaturna toplotna črpalka. Zakaj smo se odločili, da vam bolj podrobno predstavimo ravno to vrsto, pa vam bo kaj kmalu postalo povsem jasno.

Črpalka za doseganje ekonomičnega delovanja tudi pri ekstremnejših temperaturah

Naj vam že na začetku razkrijemo, zakaj smo vam izpostavili ravno visokotemperaturno toplotno črpalko. Taka vrsta črpalke lahko dosega ekonomično delovanje tudi pri bolj ekstremnih zunanjih temperaturah. Zelo dobra izbira je za hiše, ki so energijsko nekoliko bolj potratne. Tudi na splošno toplotne črpalke spadajo med energetsko bolj učinkovite ogrevalne naprave.

Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje z radiatorji omogoča nizke stroške ogrevanja nekoliko starejših hiš. V praksi to pomeni, da lahko za povprečno veliko starejšo hišo ogrevalne stroške znižate v povprečju za kar 800 evrov na leto.

Sodobna tehnologija vam omogoča toplotne črpalke, ki prestrezajo toploto zraka iz okolice, in sicer povsem enakovredno nizkotemperaturnim toplotnim črpalkam s talnim ogrevanjem.

Še posebej pa je priljubljena tudi dvokompresorska  toplotna črpalka. Zanjo se odločajo še posebej mlajše generacije, ki na trgu iščejo maksimalno udobje sistema, ki bi jim dolgo časa omogočalo, maksimalno nizko porabo za ogrevanje, saj so jim prihranki, ki so vezani na dolgi rok, zelo pomembni.

visokotemperaturna toplotna črpalka

Kaj vam ponuja trg?

Trg najpogosteje ponuja visokotemperaturne toplotne črpalke, ki jih poganja en kompresor. Vsekakor lahko izbiramo tudi med številnimi drugimi vrstami toplotnih črpalk. Spodbuden podatek pa je tudi ta, da lahko za toplotne črpalke dobite zelo vzpodbudne subvencije. Višina subvencije je odvisna od tega, ali ob investiciji v toplotno črpalko zamenjate tudi iztrošen starejši kotel in od tega, ali vaš objekt stoji na degradiranem območju naše države.

Lahko pa rečemo, da so pomembno vlogo toplotne črpalke dobile šele v zadnjem času. Še ne toliko časa nazaj se o teh napravah ni pisalo, da se ponašajo s številnimi prednostmi. Raziskave in praksa pa je pokazala, da so toplotne črpalke zelo učinkovite. To nam vedo povedati številni uporabniki, ki jih že dlje časa uporabljajo in že lahko vidijo velik prihranek na dolgi rok. Več o takih napravah in o Eko sladu, ki je povezan z njimi, si lahko preberete na določenih spletnih straneh. Preko njih se lahko povežete tudi s podjetji, ki za vas ponujajo številne storitve vezane na te učinkovite naprave.