Toplotna črpalka Termotehnika

Toplotna črpalka Termotehnika je ekološko prijazen in energetsko eden najugodnejših načinov centralnega ogrevanja z dolgo življenjsko dobo. Je slovenski proizvod, ki je nastal na podlagi 35-letnih izkušenj in tehnološkega razvoja. Ima tudi lasten slovenski servis, ki bo poskrbel za vseživljenjsko odlično delovanje vaše toplotne črpalke.

Kaj je toplotna črpalka Termotehnika?

Toplotna črpalka je sistem, ki učinkovito segreva sanitarno vodo in prostore tako, da z majhnim vložkom električne energije (20–30 %) odvzema toploto iz okoliškega zraka, zemlje ali vode ter s tem segreje vodo na 55 °C ali več. 70−80 % energije dobimo iz okoliških virov, ki so brezplačni in vedno dostopni. Najprimernejši vir je podtalnica, saj njena povprečna letna temperatura ostaja okoli +10 °C, dobro pa se obnesejo tudi drugi viri energije. Toplotna črpalka skozi vse leto omogoča segrevanje vode, ki jo potrebujemo v gospodinjstvu, priklopimo pa jo lahko tudi na centralno ogrevanje. Ob tem ne omogoča le ogrevanja, temveč tudi hlajenje stanovanjskih objektov, poslovnih prostorov, hotelov, vrtcev in šol, industrijskih obratov ter drugih površin.

Zakaj za centralno ogrevanje izbrati toplotno črpalko Termotehnika?

Toplotna črpalka Termotehnika za centralno ogrevanje
Toplotna črpalka Termotehnika za centralno ogrevanje

Razlogov, zakaj za centralno ogrevanje izbrati toplotno črpalko, je veliko:

  • ugodna cena in velik prihranek: centralno ogrevanje s toplotno črpalko Termotehnika pomeni velik prihranek pri energiji, saj je potrebno plačati le 20−30 % električne energije, ki se pri takšnem načinu centralnega ogrevanja porabi, preostali del energije pa se pridobi iz okolice in je brezplačen. Povprečni stroški ogrevanja se tako znižajo za od 35 do 60 %;
  • investicija v toplotno črpalko je vseživljenjska naložba, ki se vam povrne v od štirih do šestih letih;
  • zagotavlja ustrezno toplotno energijo za centralno ogrevanje;
  • topla sanitarna voda je pripravljena hitro;
  • emisije CO2 se zmanjšajo za od 31 do 59 %;
  • centralno ogrevanje s toplotno črpalko nudi tudi možnost hlajenja poleti.

Toplotna črpalka Termotehnika ima dolgo življenjsko dobo in je ob pravilni izbiri mesta za vgradnjo uporabna skozi celo leto ter ne potrebuje dimnika in dodatnega hranilnika goriva.

Kaj potrebujete za centralno ogrevanje s toplotno črpalko?

Za pravilno in učinkovito delovanje centralnega ogrevanja s toplotno črpalko se priporoča dobra izolacija zunanjih zidov objekta. Prostor, v katerega bomo toplotno črpalko vgradili, mora biti velik najmanj 15 m2, temperatura v njem pa se lahko giblje med 8 in 35 °C. Bojler potrebuje vsaj 200 litrov volumna, odvisno od števila oseb v gospodinjstvu. Izbira primerne toplotne črpalke Termotehnika za centralno ogrevanje pa je odvisna tudi od predvidene potrošnje sanitarne vode in velikosti stanovanja. Pri izbiri vam lahko pomagajo prijazni in usposobljeni svetovalci pri Petrolu.