Montaža sončnih kolektorjev GreenLand Systems

Sončni kolektorji so pomemben del solarnega sistema, saj zbirajo sončno energijo, ki se nato pretvori v energijo, potrebno za ogrevanje hiše in sanitarne vode. Poznamo ploščate in vakuumske sončne kolektorje. Vakuumski imajo v primerjavi s ploščatimi veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudi višji izkoristek. Zmogljivi vakuumski sončni kolektorji lahko pokrijejo do 85% potreb po sanitarni vodi in 40% potreb po ogrevanju prostorov.

Montaža sončnih kolektorjev

Montaža sončnih kolektorjev se začne s postavitvijo ogrodja kolektorja z zbirnikom. Ko se ta poveže v sistem ter napolni in preizkusi, se namestijo posamezne vakuumske cevi, kar zmanjša možnost poškodb in pregrevanja kolektorja v času montaže. Montaža sončnega kolektorja je enostavnejša tudi zaradi relativno majhne teže. Medtem ko sončni kolektorji drugih tehnologij za namestitev zahtevajo montažno ekipo ali vsaj dva delavca, včasih celo dvigalo in prilagoditev strešne konstrukcije, pa je montaža sončnega kolektorja Greenland Systems tako enostavna, da jo lahko opravi en sam človek, pri tem pa ne potrebuje nobenih posebnih pripomočkov. Tako je montaža sončnih kolektorjev tudi bistveno cenejša.

Pravilna montaža sončnega kolektorja prinaša večjo učinkovitost sistema

Za čim višjo učinkovitost solarnega sistema je dobro izbrati čim boljši vakuumski sončni kolektor, ključnega pomena pa je tudi njegova postavitev. Montaža sončnih kolektorjev je namreč najprimernejša na območjih, kjer je čez leto največ sonca, saj tako proizvedemo kar največ energije za našo uporabo. Prav tako je pomembno, da so sončni kolektorji usmerjeni proti jugu.

Manj kakovostni sončni kolektorji imajo težave z zbiranjem sončne energije v oblačnih dneh in pozimi, saj je takrat relativno malo sončnega sevanja. Z naprednejšimi sončnimi kolektorji Greenland Systems to danes ni več težava. Vsako posamezno cev v sestavi kolektorja je mogoče obrniti tako, da v teku dneva prejme največjo možno količino sončnega sevanja. Sončni kolektorji delujejo enako ne glede na letni čas – tako lahko pozimi od njih dobimo enako količino sončne energije kot poleti.

Obiščite nas in se prepričajte, kako enostavna in hitra je lahko montaža sončnih kolektorjev Greenland Systems.