Sončni kolektorji – cena investicije je vedno nižja

Sončni kolektorji - cenaSončni kolektorji so najpomembnejši del solarnega sistema, saj so namenjeni zbiranju sončnih žarkov. Ti segrevajo solarno tekočino v ceveh, ta pa se nato s pomočjo regulacijsko vodene črpalke prenese v rezervoar za toplo vodo. Od tu se toplota preko izmenjevalca toplote prenese na sanitarno vodo ali vodo ogrevalnega sistema, ki ogreva prostore hiše.

Na voljo so ravni ali ploščati ter vakuumski ali cevni sončni kolektorji. Vakuumski imajo v primerjavi s ploščatimi veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudi višji izkoristek. Zmogljivi vakuumski sončni kolektorji pokrijejo do 85% potreb po sanitarni vodi in 40% potreb po ogrevanju prostorov. Pridelajo torej dvakrat več energije, obenem pa so vakuumski sončni kolektorji vedno bolj ekonomsko upravičena naložba, saj njihova cena pada, medtem ko cene ostalih virov nenehno rastejo.

Ker solarno ogrevanje velja za alternativni vir energije, lahko za nakup sončnih kolektorjev dobite tudi subvencijo Eko sklada. Ta znaša 200 € na kvadratni meter kolektorja, kar pomeni, da se stroški začetne investicije precej zmanjšajo oziroma da je končna cena sončnih kolektorjev še precej nižja.

Sončni kolektorji Greenland Systems – maksimalen izkoristek in ugodna cena

Vakuumski sončni kolektorji cenaPri izbiri oz. nakupu sončnih kolektorjev moramo pozornost nameniti zlasti njihovi zmogljivosti. Nove generacije sončnih kolektorjev, kot so vakuumski cevni sončni kolektorji Greenland Systems, odlikujeta predvsem visoka zmogljivost in maksimalen izkoristek. Tako za manjši strošek pridobimo več energije, hkrati pa so tovrstni kolektorji tudi preprosti za montažo in vzdrževanje.

Vakuumski kolektorji Greenland Systems so izdelani iz vrhunskih materialov, ki so usmerjeni k čim večji izrabi solarne energije, zato jih lahko uvrščamo v sam vrh modernih in ekološko prijaznih cevnih vakuumskih sončnih kolektorjev. Po zaslugi vrhunskih materialov so izjemno zmogljivi in kos vsem vremenskim nevšečnostim, saj ne glede na sončno obsevanje ujamejo veliko sončne energije.

Vakuumski kolektorji, cena njihove izdelave je sicer nekoliko dražja v primerjavi z izdelavo ploščatih, pa vendarle prinašajo toliko pozitivnih učinkov, da veljajo za najbolj ekonomičen in ekološko napreden sistem.

Oglasite se torej v podjetju Bio Planet d.o.o. in se sami prepričajte, da so vakuumski sončni kolektorji resnično naložba v prihodnost. Njihova ugodna cena pa zmanjša tudi začetne stroške investicije.