Sanacija dimnika

Sanacija oz. obnova dimnika s keramično cevjo najpogostejša

Ali je vaš dimnik star in dotrajan? Sanacija oz. obnova takšnega dimnika je nujna, saj predstavlja resno nevarnost za vas in vašo družino. Ne samo, da obstaja nevarnost uhajanja plinov, zaradi morebitnih poškodb se dimnik lahko tudi poruši. Prav tako je sanacija dimnika nujna, kadar dimnik več ne ustreza standardom, ob prehodu na plinasto gorivo. Zaradi vse bolj kakovostnih kotlov in peči so se namreč sčasoma spremenile tudi zahteve glede tega, kakšni morajo biti sodobni dimniki.
Kakšen način saniranja bomo izbrali, je odvisno od obsega poškodb. V primeru manjših poškodb najboljšo in tudi najpogostejšo rešitev predstavlja vgradnja keramične cevi za dimnik. Takšna sanacija oz. obnova dimnika je hitra in enostavna, predvsem pa cena sanacije dimnika cenovno ugodna.
V primeru, da so poškodbe dimnika preveč obsežne, nam ne preostane drugega, kot da dimnik porušimo, na njegovo mesto pa postavimo novega, ki bo ustrezal sodobnim varnostnim standardom. Cena sanacije dimnika je v tem primeru draga, pa tudi dolgotrajna in umazana.

 

Sanacija šamotnega dimnika

 

Ugodna cena dimnika – keramični oz. šamotni dimniki

Ker je sanacija oz. obnova dimnika odvisna od posameznega primera, se je pred posegi dobro posvetovati s strokovnjaki. V podjetju OGM-BI d.o.o. vam bomo strokovno svetovali, sanacija dimnika z uporabo keramične cevi za dimnik pa bo izvedena hitro in profesionalno. Navdušila vas bo tudi ugodna cena dimnika.
Sanacija oz. obnova dimnika v podjetju OGM-BI poteka z dvema dimniškima sistemoma: EKOKER in MULTIkeram. Dimniški sistem EKOKER je slovenski proizvod, narejen na podlagi izkušenj, znanj, v skladu s standardi. Sestavljen je iz treh različnih elementov. Zunanje ogrodje je plašč iz lahkega betona, sledi toplotna izolacija dimnika iz kamene volne, ki obdaja okroglo dimno tuljavo iz šamota.
Vrhunsko kakovost in enostavno montažo zaokrožuje ugodna cena dimnika. EKOKER dimnik se lahko pohvali tudi z odličnimi toplotno izolacijskimi lastnostmi ter možnostjo priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. Dimnik je tudi visoko odporen na vlago, kisline in visoke temperature, odlična plinotesnost dimniškega sistema pa zagotavlja protipožarno varnost.

 

 

Izdelava in montaža dimnikov v skladu s stroko

Tako izdelava kot montaža dimnikov morata biti kakovostni in strokovni. Le tako bo zagotovljeno nemoteno in izjemno učinkovito delovanje ogrevalnega sistema. Zato moramo dimniku še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. Odločiti se moramo, katero gorivo bomo izbrali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Vsaka kurilna naprava ima svoje zahteve, treba pa je tudi upoštevati višino in položaj dimnika.

Nikar ne odlašajte in posvetujete se strokovnjakom. Obiščite nas.