Šamot

Šamot – cena glede na široko uporabnost šamotnih izdelkov resnično ugodna

Šamotna opeka za kaminVas zanima, kaj je šamot in kakšna je njegova cena? Šamot je posebna mešanica glin in primesi, obdelana tako, da pridobi ognjevzdržne lastnosti. Načini, kako to dosežemo, so različni. S postopkom vlečenja pridobimo klasičen pečarski in dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, s stiskanjem pa industrijski šamot. Cena šamotnih izdelkov je glede na njihovo uporabnost resnično ugodna. O tem vas bo zagotovo prepričal naš cenik za pečarski šamot. Cena je odvisna od dimenzije šamotne plošče oz. opeke.
Šamotni izdelki so namenjeni različnim pečem in kuriščem ter njihovim sestavnim delom. Poleg šamotne moke, šamotnega betona in šamotnih plošč vam je na voljo tudi šamotna opeka. Proizvodnja šamotnih izdelkov pa ni omejena samo na lastne izdelke, saj ponudbo dopolnjujejo tudi šamotni izdelki enega najbolj kakovostnih proizvajalcev tovrstnih izdelkov, to je podjetja Průmyslovā Keramika.

 

 

Šamotni dimniki vse bolj nadomeščajo dimnike, zidane iz opeke

Montažni troslojni šamotni dimniki izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja, zato so odlična izbira za novogradnje. Njihova prednost je okrogla šamotna dimniška tuljava, ki je izdelana iz kakovostnega šamota, zato je stabilna, plinsko nepropustna in odporna proti vlagi in kislini. Zunanje ogrodje je tako imenovani plašč iz lahkega betona. Med plaščem in tuljavo pa je vgrajena toplotna izolacija iz kamene volne.
Šamotni dimniki so tudi prva izbira podjetja OGM-BI. V ponudbi imamo dva dimniška sistema: EKOKER in MULTIkeram. EKOKER, slovenski dimnik, je narejen na podlagi izkušenj, znanj in v skladu s standardi. MULTIkeram pa predstavlja najsodobnejši dimniški sistem za vse vrste goriv in peči. Še zlasti je primeren za vgradnjo v pasivne in nizkoenergijske hiše.

 

 

Šamotni dimniki in šamotna opeka za kamin

Danes se vse več ljudi odloča za kamin, saj predstavlja izvrsten alternativni vir ogrevanja doma. Kamin ustvarja prijetno in toplo ozračje, veselo poplesavanje plamenov pa pričara posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj. Nekateri se odločijo za kamine, ki jih sestavljata kaminski vložek in obzidava.
Pri odločitvi za kaminski vložek je izjemnega pomena uporaba šamota, s katerim obzidamo kaminski vložek. Ob kurjenju kamina se šamotna opeka za kamin segreje in nato zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamot nam tako zagotavlja, da se bo toplota ohranjala čim dlje ter prijetno širila v prostor.

Uresničite svojo željo po lastnem kaminu. Šamotni dimniki so montažni, zato jih lahko postavite, kamor želite. Obiščite nas.