Šamotna plošča – ugodna cena in izjemno dolga življenjska doba

Šamotna plošča vam pomaga spremeniti klasično, električno pečico v izvrstno simulacijo krušne peči, ki pričara jedem prav poseben okus. To pa je le eden od možnih načinov uporabe šamotne plošče, enega najbolj razširjenih proizvodov, izdelanih iz šamota, posebnega, ognjevzdržnega materiala … Tako je šamotna plošča proizvod, katerega cena je praktično zanemarljiva, če pomislimo na številne prednosti, ki nam jih omogoča.

Prodaja šamotne ploščeŠamotna plošča nepogrešljiva pri izdelavi kamina

Pomemben del izdelave kamina je postavitev kaminskega vložka, vendar moramo še pred tem poskrbeti za primerno podlago. Ena od najboljših možnosti je zagotovo kakovostna šamotna plošča. Izolacijske šamotne plošče pa niso primerne le za domačo uporabo, ampak se zaradi svoje odpornosti na visoke temperature (vse do 1600 °C) pogosto uporabljajo tudi v industriji, kjer je uporaba vzdržljivih in kakovostnih materialov še posebej pomembna za zagotavljanje ustrezne varnosti.

Dostopna cena šamotnih plošč in druge prednosti

Nizka cena šamotne plošče pa je dodaten razlog, zaradi katerega je nakup vsekakor pametna odločitev. Konkretna cena šamotne plošče je odvisna predvsem od njene velikosti, nekateri ponudniki pa ponujajo tudi  razrez – tako bodo dimenzije vaše nove šamotne plošče povsem prilagojene vašim potrebam. Kljub ugodni ceni šamotne plošče jo boste lahko koristno uporabljali še dolga leta, kar pomeni, da se vam bo investicija že kmalu obrestovala. V primeru nakupa večjega števila šamotnih plošč pa končna cena običajno vključuje tudi količinski popust, kar je še ena v množici prednosti. Šamotna plošča – za okusnejšo pripravo hrane ali za druge namene – se nedvomno izplača!