Plinski kotli

Plinski kotli za ogrevanje in/ali pripravo sanitarne vode

Plinski kotli za ogrevanje in pripravo sanitarne vode so vse pogostejša izbira pri obnovi dotrajanih sistemov in instalacij v hiši. Kako tudi ne? Uporaba plina je okolju prijazna, ob zgorevanju plina ne nastajajo dim, vonj ali saje. Plinski kotli so z investicijskega vidika konkurenčni napravam, ki uporabljajo ostala fosilna goriva. Obratovanje teh naprav je varno, vzdrževanje pa enostavno. Plinski kotli imajo tudi zelo visok izkoristek, obratovalni stroški pa so na račun konkurenčne cene zemeljskega plina ter njegove učinkovite pretvorbe nižji kot pri ostalih primerljivih fosilnih gorivih. Plin vstopa v stavbo preko instalacij ter v njej ne zavzema prostora za hranjenje, kot to velja za ostala goriva.

Plinski kotli za ogrevanjeKotli za centralno ogrevanje – srce ogrevalnega sistema

Kotli za centralno kurjavo predstavljajo srce ogrevalnega sistema v vsakem domu. Pri centralnem ogrevanju se potrebna toplota za ogrevanje prostorov pripravlja na enem mestu v zgradbi. Kot vir energije lahko kotli za centralno ogrevanje uporabljajo različna fosilna goriva: premog, kurilno olje, zemeljski in tekoči naftni plin, les in lesno biomaso ter obnovljive vire.
Glede na režim obratovanja so kotli za ogrevanje nizkotemperaturni (NT kotli) ali kondenzacijski. Glede na konstrukcijsko izvedbo poznamo talne in stenske kotle. Glede na dovod zraka do plinskega gorilnika pa kotle delimo na naprave z atmosferskim gorilnikom in tiste s tlačnim gorilnikom.

Uplinjevalni kotel ima manjšo porabo goriva kot klasični kotli na trdo gorivo

Uplinjevalni kotel na polena predstavlja najbolj uveljavljen in tradicionalen način izkoriščanja toplote iz lesa. Največja prednost, ki jo prinaša uplinjevalni kotel, je cenejše ogrevanje v primerjavi z ogrevanjem z drugimi viri, saj so drva najcenejši vir. Pri takšnem načinu ogrevanja lahko pričakujemo okoli 80-odstoten izkoristek. Da bo uplinjevalni kotel deloval optimalno, je zelo pomembno, kakšno vrsto lesa uporabljamo. Najprimernejše vrste so bukev, gaber in hrast, pa tudi bor in smreka.
Delovanje uplinjevalnega kotla je uporabniku prijazno in enostavno, saj je pepel treba odstraniti le 1-krat ali 2-krat tedensko. Prisotnost uporabnika pri kotlu med obratovanjem je minimalna, saj eno nalaganje pri višjih močeh ogrevanja zadostuje za 5 do 8 ur, pri srednji do nižji moči ogrevanja pa celo za 8-12 ur.

Plinski kotli Junkers za vsako situacijo

Plinski kotli za ogrevanje podjetja Junkers omogočajo kakovostno plinsko ogrevanje za vse življenje. Na voljo so kotli Cerapur Smart, Cerapur Comfort, Cerapurt Acu, Cerapur Modul ali Cerapur Maxx. Ne glede na model, ki ga boste izbrali, bodo plinski kotli Junkers bodo v vašem domu pričarali prijetno ozračje. Njihovo delovanje je enostavno, neslišno in izjemno varčno. Obiščite nas in se prepričajte sami.

Vabljeni.