Kamini na drva – poceni in okolju prijazno ogrevanje

Kamin na drvaKamini predstavljajo pravo rešitev za resnično prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma. Ker uporaba lesa kot kuriva velja za ugodno in okolju prijazno izbiro, so kamini na drva še vedno priljubljena izbira marsikaterega gospodinjstva. Za kurjenje lahko uporabljamo lesena polena ali pelete – lesene palčke, stisnjene pod visokim tlakom. Kamin na drva bo v vašem domu ustvaril prijetno in toplo ozračje, hkrati pa vam bo opazovanje igre plamenov pričaralo posebno vzdušje, ki ga lahko ponudi le ogenj.

Moderni kamini na drva lahko poleg ogrevanja vašega doma poskrbijo tudi za pripravo tople sanitarne vode, če jih priklopimo na sistem centralnega ogrevanja. Centralno ogrevanje s kamini tako pripomore k večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju.

V podjetju Eximma d.o.o. vam ponujamo preko 50 različnih vrst kaminskih vložkov priznanih evropskih proizvajalcev, kot so Ruegg, Piazzetta, MCZ in Montegrappa, ki jih odlikujejo hitra in enostavna montaža ter zahvaljujoč novim tehnologijam proizvodnje tudi zelo visoki izkoristki. Vsi kamini na drva so na ogled na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate tudi cenik.

Toplozračni kamin na drva ogreva prostor s sevanjem toplega zraka

Kamin na drva - cenikKamini torej predstavljajo izvrsten alternativni vir ogrevanja vašega doma. Glede na način ogrevanja kamine delimo na akumulacijske, toplovodne in toplozračne. Toplozračni kamin na drva ogreva prostor s sevanjem toplega zraka in poskrbi za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko celoten prostor ogreje prej kot v eni uri. Ponujamo vam odličen patentiran ventilatorski sistem Multifuoco, ki omogoča izpih toplega zraka pri tleh in s tem enakomernejšo in naravnejšo porazdelitev toplote v različnih prostorih.

Žal pa toplozračni kamini na drva nimajo velike akumulacijske sposobnosti in se po končanem kurjenju že po uri ali dveh ohladijo. Zato najbolj pridejo prav v prostorih, ki jih je treba segreti na hitro. Akumulacijski kamini se za razliko od toplozračnih ponašajo s tem, da lahko prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Termo kamini pa za ogrevanje izrabljajo moč vode.

Eximma – ugodni kamini na drva.