Izkoristek toplotne črpalke in princip delovanja

Toplotne črpalke so ena najboljših investicij, saj je njihovo vzdrževanje in poraba energije malenkostna. Toplotne črpalke v akciji so veliko cenejše od drugih pristopov za ogrevanje bivalnih prostorov v času mrzlih zimskih mesecev. Inovativni pristop, ki ga uporabljajo v podjetju Orca energija omogoča uporabnikom cenovno dostopne izdelke, visokih kvalitet in podporo strokovnjakov.

toplotne črpalke akcija

Princip delovanja in izkoristek toplotnih črpalk Orca

Stroške ogrevanja je s toplotnimi črpalkami Orca možno znižati za kar 75%. Kar pomeni, da zaradi izkoristka toplotne črpalke nudijo nižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri. Da pa bi obrazložili ves ta prihranek, je dobro poznati princip delovanja toplotne črpalke. Toplotne črpalke, so skrbno načrtovane in zgrajene in komponent najboljših svetovnih proizvajalcev. Toplotne črpalke vsebujejo Krmilnik, električni grelec, toplotni prenosnik, obtočno črpalko in bojler za saniratno vodo.

  1. Krmilnik: Krmilnik z inteligentno regulacijo skrbi za optimalno delovanje tako toplotne črpalke kot celotnega ogrevalnega sistema in prilagaja delovanje zunanji ter prostorski temperaturi.
  2. Električni grelec: V primeru res ekstremno nizkih zunanjih temperatur ali okvare za nemoteno ogrevanje skrbi tristopenjski električni grelec, ki je standardno vgrajen v napravo.
  3. Toplotni prenosnik: Optimiziran toplotni prenosnik zagotavlja izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke.
  4. Obtočna črpalka: Zmogljiva obtočna črpalka A energetskega razreda zagotavlja zanesljivo in stabilno delovanje celotnega ogrevalnega sistema z minimalnimi izgubami energije.
  5. Bojler za sanitarno vodo: Modeli serije Duo/Double imajo že vgrajen vakuumsko emajliran bojler z velikim toplotnim prenosnikom, ki poskrbi za hitro in učinkovito ogrevanje sanitarne vode, ter s svojo izolacijo zmanjšuje toplotne izgube. Sanitarna toplotna črpalka ima tudi revizijsko odprtino za enostavno čiščenje in dolgo življenjsko dobo.

Toplotne črpalke Zrak-voda

Priporočljiva je uporaba Toplotne črpalke zrak-voda. V tem primeru je glavni vir energije za ogrevanje s toplotno črpalko, zrak, ta pa je seveda brezplačen. Poleg tega pa za delovanje potrebuje zelo malo električne energije. Ker je zrak pravzaprav povsod, je možno toplotno črpalko namestiti prav v vsak prostor, brez večjih stroškov ali posegov v objekt.

izkoristek toplotne črpalke

Toplotne črpalke so prava izbira za vse tiste, ki so pripravljeni investirati v svoj dom in kasneje prihraniti pri ogrevanju bivalnih prostorov in sanitarne vode. Inovativna tehnologija Orca, nam omogoča prihranek in enostavno uporabno ter kvalitetno dolgoletno uporabo produktov za vsakogar. Toplotne črpalke so prihodnost ogrevanja, ki temelji na dovršeni tehnologiji in zadovoljnimi uporabniki. Vgradnja toplotne črpalke zrak voda je možna v enem dnevu.