Toplotne črpalke zrak-voda

Toplotne črpalke zrak voda v akciji so investicija, ki se še posebej kmalu povrne, saj je ogrevanje na toplotne črpalke bistveno cenejše od drugih produktov kot je olje in trda goriva. Da pa bi strankam omogočili ogrevanje s toplotnimi črpalkami in posledično kar se da hitro, le te, začele varčevati na ogrevanju bivalnih prostorov, so pri podjetju Orca energija poskrbeli, da posameznikom omogočijo, da si tovrstno investicijo lahko tudi privoščijo brez prevelike finančne preobremenitve.

Toplotne črpalke zrak-voda

Po izkušnjah je toplotne črpalke zrak voda ne samo najenostavnejša, ampak tudi najcenejša izbira. Zrak je vse naokoli nas in tako je možno takšno toplotno črpalko, brez večjih dodatnih stroškov ali posegov, namestiti v praktično kateri koli objekt.

Delovanje toplotnih črpalk

Toplotne črpalke vsebujejo Krmilnik, električni grelec, toplotni prenosnik, obtočno črpalko in bojler za saniratno vodo.

Krmilnik: Krmilnik z inteligentno regulacijo skrbi za optimalno delovanje toplotne črpalke zrak voda kakor tudi celotnega ogrevalnega sistema in prilagaja delovanje zunanji ter prostorski temperaturi.
Električni grelec: V primeru res ekstremno nizkih zunanjih temperatur ali okvare za nemoteno ogrevanje skrbi tristopenjski električni grelec, ki je standardno vgrajen v napravo.
Toplotni prenosnik: Optimiziran toplotni prenosnik zagotavlja izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke.
Obtočna črpalka: Zmogljiva obtočna črpalka A energetskega razreda zagotavlja zanesljivo in stabilno delovanje celotnega ogrevalnega sistema z minimalnimi izgubami energije.
Bojler za sanitarno vodo: Modeli serije Duo/Double imajo že vgrajen vakuumsko emajliran bojler z velikim toplotnim prenosnikom, ki poskrbi za hitro in učinkovito ogrevanje sanitarne vode, ter s svojo izolacijo zmanjšuje toplotne izgube. Ima tudi revizijsko odprtino za enostavno čiščenje in dolgo življenjsko dobo.

toplotne črpalke zrak voda akcija

Vgradnja toplotne črpalke Zrak-voda

Vgradnja toplotne črpalke zrak voda je enostavna, saj je zrak kot primerno potrebna surovina za ogrevanje, povsod, sama vgradnja pa ne zahteva prevelikih posegov v objekt. Majhna količina porabljene elektrike pa omogoča prihranek še v tako mrzlih zimskih dneh.

visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda

Izkušnje v povezavi s toplotno črpalko zrak-voda

Uporaba črpalke zrak-voda je najboljše razmerje med investicijo in prihranki. Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda Orca dosegajo tako visoka grelna števila (COP), da so primerljive z mnogo dražjimi sistemi, ki kot vir energije uporabljajo podtalnico ali zemljo.

Toplotne črpalke predstavljajo inovativen pristop k ogrevanju bivalnih prostorov in omogočajo posameznikom finančno dostopen produkt, ki služi dolga leta in zagotavlja vse potrebno za ogrevanje, tudi v najhladnejših zimskih mesecih. Poleg tega pa še blagodejno vpliva na naše denarnice, omogoča ogromen prihranek med sezono in tako hitro povrne vse stroške investicije. Toplotne črpalke Orca so definitivno prava izbira za vsakogar.