Cenik toplotnih črpalk zrak voda – zakaj so le-te najugodnejša izbira?

Cenik je prva informacija, ki jo pričnemo iskati, ko se odločimo za nakup toplotne črpalke. Zanima nas, za kolikšno investicijo gre, v kolikem času se nam ta investicija povrne in kakšni so pogoji za pridobitev subvencije Eko sklada. Rečemo lahko, da je cenik zelo pomemben dejavnik pri odločanju o nakupu toplotne črpalke, vsekakor pa je mnogo bolj pomembno, da se seznanimo z informacijami, kot je grelno število. Le-to nam pove, koliko električne energije potrebuje naprava, da bi ogrela prostor oziroma sanitarno vodo. Z vgradnjo ne privarčujemo le pri stroških za ogrevanje, temveč v veliki meri pripomoremo k znižanju obremenitve okolja s CO2. Zunanji zrak je brezplačni vir energije, ki ga izkorišča tudi sistem zrak voda. Ta je zasnovan na podoben način kot hladilnik, le da je delovanje na nek način obrnjeno. Potrebno je poudariti, da je cenik toplotnih črpalk odvisen od vrste naprave, v vsakem primeru pa sistemi zagotavljajo znaten prihranek in se dolgoročna investicija sčasoma povrne. Najugodnejšo investicijo predstavljajo toplotne črpalke zrak voda. Za njihovo vgradnjo nam namreč ni potrebno vrtati ali polagati kolektorjev (značilno za sistema zemlja voda in voda voda), vse to pa prispeva k ugodnejšemu ceniku. Montaža je enostavna in cenovno ugodna, velikokrat je že všteta v ceno sistema, ugodno pa je tudi vzdrževanje, saj so v primeru potrebe po servisu vsi deli zelo enostavno dostopni. Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda je pogosto predstavljena kot najcenejši način ogrevanja in s to trditvijo se vsekakor strinjamo tudi v podjetju Orca Energija. Nekoč smo uporabljali različne načine ogrevanja, izmed katerih so se nekateri ohranili še danes, vendar v sodobnem času prevladuje ogrevanje z uporabo toplotne črpalke. Razlog za to ni zgolj ugoden cenik visokotemperaturnih toplotnih črpalk s sistemom zrak voda, temveč tudi nizka poraba električne energije in preprost način vzdrževanja.

toplotna črpalka zrak voda cenik

Izberite napravo, ki je visoko zanesljiva in zmogljiva

Izbira primerne naprave je na prvi pogled videti kot misija nemogoče, saj je na trgu veliko število ponudnikov in še več različnih modelov naprav, vendar pa vsi niso primerni za vse vrste objektov in aplikacij. Veliko je odvisno od tega, kako dobro je bila narejena izolacija objekta, ali gre za starejšo hišo in kateri vir ogrevanja uporabljamo trenutno. Toplotne črpalke zrak voda s sodobno tehnologijo zagotavljajo prijetno bivalno okolje in sanitarno vodo, ogreto na primerno temperaturo. Sistem je izjemno primeren za uporabo v primeru novogradnje, uporablja pa se tudi za nadomeščanje starejšega ogrevalnega sistema. Potrebno je poiskati najboljšega ponudnika in priznano blagovno znamko toplotne črpalke zrak voda, kot vam jih nudimo v podjetju Orca Energija. S subvencijo si lahko zagotovimo še cenejše ogrevanje, vendar pa poudarjamo, da subvencija Eko sklada ne velja za vse tipe toplotnih črpalk, temveč le za določene, poleg tega pa je potrebno izpolnjevati določene pogoje, s katerimi se je smiselno seznaniti pred nakupom. Sistemi, ki so močnejši in imajo daljšo življenjsko dobo ter bolj zanesljivo delovanje, so cenovno dražji, tisti malce ugodnejši sistemi pa so bolj primerni za manjše hiše oziroma objekte. Ker je mogoče toplotno črpalko zrak voda dobiti po ugodnem ceniku je njena uporaba vse pogostejša, kar predstavlja veliko prednost za okolje. V Orca Energiji proizvajamo visokokakovostne produkte, ki so estetsko dovršeni in zagotavljajo optimalno delovanje. Poskrbeli smo tudi za odlično razmerje med kvaliteto in cenikom, zaradi katere se investicija v nakup pri nas splača.

Toplotne črpalke cenik

Skupaj znižajmo stroške ogrevanja

Toplotne črpalke voda voda so najenostavnejša in najcenejša izbira. Zrak se nahaja povsod okrog nas in tako lahko toplotno črpalko brez večjih dodatnih stroškov ali posegov namestimo v praktično kateri koli objekt. Sistemi zrak voda iz ponudbe podjetja Orca Energija se ponašajo z visokim grelnim številom (COP) in so tako primerljivi z mnogo dražjimi sistemi, ki kot vir energije uporabljajo podtalnico ali zemljo. V našem razvojnem laboratoriju smo zbrali najboljše strokovnjake s področja varčnega ogrevanja in hkrati zasnovali proizvodnjo ogrevalnih in hladilnih sistemov, ki zaradi napredne tehnologije in natančnosti izvedbe tako rekoč ne dopušča napak. V kolikor vas skrbi tveganje, ker gre za dolgoročno naložbo, se posvetujte z našimi strokovnjaki, saj se bodo vaši dvomi v trenutku razblinili. Naše stranke poročajo zgolj o zelo pozitivnih izkušnjah s toplotnimi črpalkami zrak voda, ki so pri nas dostopne po ugodnem ceniku Varnost naših strank zagotavljamo s podaljšano garancijo, organiziranim servisom ter s strokovnim pristopom k načrtovanju in izvedbi naših izdelkov. S toplotnimi črpalkami je mogoče na dolgi rok prihraniti , če pa pridobimo še subvencijo, se nam investicija že pri samem nakupu ne bo zdela tako visoka. Pokličite strokovnjake iz Orca Energije in si pridobite vse potrebne informacije.