Toplotna izolacija strehe

Izolacija temeljne ploščeToplotna izolacija strehe je še posebej pomembna, saj strokovnjaki ocenjujejo, da se kar tretjina vse izgubljene toplotne izgubi skozi slabo izolirano streho, v vročih poletnih mesecih pa se lahko srečujemo tudi z nevzdržno vročino. Kako se torej lotiti toplotne izolacije strehe?  Če se želite izogniti nastajanju dodatnih stroškov in na področju izolacije nimate izkušenj, se je nikakor ne lotite sami, temveč jo prepustite strokovnjakom z izkušnjami in znanji na tem področju. Najprej moramo upoštevati dejstvo, ali je prostor pod streho bivalen ali ne, saj se lahko na podlagi tega odločimo za primerno vrsto izolacije. Če torej nimamo urejenega podstrešnega stanovanja, je dovolj že, da izoliramo samo tla in na tak način prihranimo denar. Z izvajanjem izolacije se ukvarjamo tudi v podjetju Fibran, v katerem vam bomo z veseljem svetovali o primerni izbiri izolacije, prav tako pa bomo zanjo tudi poskrbeli. Mnogokrat se stranke na nas obrnejo s vprašanji glede toplotne izolacije notranjih sten, ki je sicer ne priporočamo, vendar pa je v nekaterih primerih njena izvedba nujna. Običajno namreč izoliramo iz hladne (zunanje) strani, notranji strani pa se zaradi zmanjšane akumulacije v steni ali stropu izognemo. Prav tako pri delni izolaciji notranje stene obstaja velika nevarnost nastanka toplotnega mosta.

Toplotna izolacija notranjih sten – kdaj se odločimo zanjo?

Toplotna izolacija stenToplotna izolacija notranjih sten je pogosta predvsem v primeru večstanovanjskih objektov. Tudi v podjetju Fibran smo prepričani, da je izolacija stene iz zunanje strani najboljša rešitev, saj je takšna izolacija najbolj učinkovita. Zavedamo pa se, da v določenih primerih izolacije ne moremo narediti iz zunanje strani, zaradi česar se je moramo lotiti drugače. Ker je lahko toplotna izolacija notranjih sten precej težavna, moramo biti pri njeni izdelavi še posebej primerni. Če nimamo izkušenj, se je raje ne lotimo sami. Takšna vrsta izolacije lahko zmanjša tudi uporabno prostornino samega prostora, zato se ji je bolje izogniti. V našem podjetju bomo z veseljem poskrbeli tudi za toplotno izolacijo temeljne plošče in toplotno izolacijo strehe.

Toplotna izolacija strehe z bivalnim podstrešjem

Toplotna izolacija strehe je v primeru bivalnega podstrešja popolnoma drugačna od toplotne izolacije strehe, ki pod seboj nima bivalnega prostora. Če vas skrbi, da bo vaša izolacija nekvalitetna, nas obiščite v podjetju Fibran. Zaupajte nam tudi toplotno izolacijo stropa. Na podlagi pridobljenih izkušenj bomo z veseljem poskrbeli za odlično izolacijo in tako zmanjšali izgubo toplote iz bivalnih prostorov.