Toplotna črpalka za sanitarno vodo

V današnjem času se vse več ljudi zaveda visoke cene, ki jo naše okolje plačuje zaradi našega ogrevanja, zato se odločajo za toplotne črpalke za sanitarno vodo ali ogrevanje celotnega doma. Veliko lastnikov stanovanj, ki se odločijo za toplotne črpalke, jih prvenstveno uporablja za ogrevanje in hlajenje svojih domov. Toda toplotna črpalka se lahko s pridom in uspehom uporablja tudi za ogrevanje vode, saj zagotavlja ekološko in varčno metodo ogrevanja. To je lahko  bodisi kot samostojni sistem za ogrevanje vode bodisi kot kombinirano ogrevanje vode in sistem klimatizacije prostora. Možnosti je veliko in v našem podjetju, kjer se že dolga četa ukvarjamo s prodajo, distribucijo in montažo klimatskih naprav in toplotnih črpalk, smo specialisti za vse vrste ogrevanja in hlajenja. Lahko vam zagotovimo, da so koristi te vrste ogrevanja neprimerljivo bolj ugodne za okolje.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo je varčno in naravi prijazno

Delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo je preprosto in pregledno. Vodni grelniki toplotne črpalke uporabljajo električno energijo za to, da  toploto prenašajo z enega mesta na drugo. To je metoda ogrevanja, ki nadomešča neposredno proizvajanje toplote. Zaradi tega dejstva je lahko delovanje toplotne črpalke za sanitarno vodo dva do trikrat bolj energetsko učinkovito kot običajni električni grelniki vode. Če želite stanovanje ogrevati ali hladiti, toplotne črpalke delujejo kot hladilnik v obratni smeri pretoka toplote. Sicer hladilnik potegne toploto iz notranjosti naprave in jo odlaga v okolico, samostojni grelnik vode s toplotno črpalko na zračni vir pa toploto potegne iz okoliškega zraka. Nato se pri delovanju toplotne črpalke za sanitarno vodo ta zrak odvaja – pri višji temperaturi – v rezervoar za ogrevanje vode. Če želite samostojno ogrevanje prek delovanja toplotne črpalke za sanitarno vodo, lahko kupite vdelano enoto z vgrajenim rezervoarjem za vodo in rezervnimi grelnimi elementi. Če že imate toplotno črpalko, pa jo lahko dodatno opremite  ter oplemenitite z običajnim grelnikom vode. Naši strokovnjaki vam svetujejo in montirajo vse primerne dele, zato se vam ni treba posvečati tehničnih podrobnostim. Smo namreč najbolj specializiran distributer in monter vseh vrst toplotnih črpalk pri nas.

Smo specialisti za montažo najboljših toplotnih črpalk za sanitarno vodo pri nas

Pri nas že desetletja zagotavljamo prodajo in montažo najboljših toplotnih črpalk za sanitarno vodo. V tem času smo si pridobili zaupanje in prepoznavnost pri strankah, ki se k nam vedno rade vračajo tudi po poprodajne storitve. Grelniki vode s toplotno črpalko se namreč najpogosteje vgrajujejo pri pogojih nekje med 4 ° C in – 32,2 ° C) , kjer je na voljo najmanj 1000 kubičnih metrov zračnega prostora okoli grelnika vode. Hladen zrak se lahko izprazni v prostoru ali izven stanovanja, na prostem. Priporoča se, da se vodne grelnike namesti v isti prostor kot črpalko, saj grelniki za sanitarno vodo ne delujejo tako učinkovito v hladnem prostoru. Po navadi prostore, kjer se nahajajo, celo ohladijo. Seveda pa vam naši strokovnjaki lahko tudi namestijo takšen sistem delovanja toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki združuje ogrevanje, hlajenje in ogrevanje vode. Ti kombinirani sistemi dobivajo toploto v zaprtih prostorih iz zunanjega zraka pozimi in iz zraka v zaprtih prostorih poleti. Tako se pokaže še dodatna prožnost uporabe te vrste ogrevanja in priporočamo vam, da o njej resnično podrobno razmislite, saj ima številne prednosti.

Delovanje toplotne črpalke zrak voda

Na spletni strani vse informacije in cenik toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode

Na našem spletnem mestu boste našli vse podrobne opise in fotografije, pa tudi cenik toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode. Pripravili smo vam sezonske akcije, ki bodo v poprazničnem času gotovo zanimive. Ogrevanje s toplotno črpalko je eno od najbolj dolgoročno vzdržnih, saj se vam začetna naložba večkratno povrne zaradi varčnosti sistemov in energetske učinkovitosti. Še ena največja prednost stroškov virov ogrevanja je, da gre za delovanje na zrak, ki pa je brezplačen. Ta vrsta ogrevanja omogoča tudi izjemno prilagodljivost in prožnost glede uporabe in glede ogrevanja vode. Tisti, ki se odločijo zanjo, najpogosteje nameščajo geotermalne toplotne črpalke, kamor se lahko za ogrevanje doda tudi prezračevalnik. To je majhen pomožni toplotni izmenjevalnik, ki za ogrevanje vode uporablja toplotne pline iz kompresorja toplotne črpalke. Prostorske zahteve so torej obvladljive, koristi pa neprimerljive. Vse dodatne informacije in nasvete, pa tudi personalizirane ponudbe boste dobili pri naših sodelavcih. Že več deset let prisegamo na osebni pristop, kjer stranko spremljamo od začetka premišljevanja dalje. Predstavimo vam kar najbolj nepristranske informacije ter se posvetimo vaši osebni zgodbi. Vsaka situacija je drugačna, naj gre za obnovo stare hiše, nadgradnjo obstoječega ogrevanja, zamenjavo sistema ali popolno novogradnjo. Usposobljeni smo za vse vrste svetovanj, montaže toplotnih črpalk za sanitarno vodo in servisiranja, zato vam zagotavljajo celostno storitev. Vse korake izvajamo sami, zato ni nenehnega prekladanja odgovornosti. Imeli boste osebnega partnerja z neprecenljivimi izkušnjami, ki se bo zavzel za vas in za vašo dobrobit. Jamčimo vam, da bomo našli pravo rešitev za vaš ogrevalni problem. Oglasite se nam prek spleta ali osebno, čakamo vas!