Delovanje toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode in prostorov v objektu

Toplotne črpalke Orca so na voljo v več različnih modelih in izvedbah. Naprave Zeus, Zeus Plus in Wave Composite namenjene le ogrevanju sanitarne vode, ogrevanje s toplotno črpalko MONO in DUO zrak voda pa poleg segrevanja vode nudi tudi radiatorsko, talno in stropno gretje prostorov. Toplotne črpalke za sanitarno vodo Zeus in Zeus Plus nudijo 200 in 300-litrski vgrajeni bojler, sistem Orca Wave Composite pa se priklopi na že obstoječi zalogovnik vode. Vse toplotne črpalke za sanitarno vodo je mogoče priključiti tudi na druge ogrevalne sisteme v hiši ali stanovanju, med drugim tudi na solarne kolektorje.

Ogrevanje s sanitarno toplotno črpalko je primerno za namestitev tudi v manjše prostore in prostore z nizkim stropom, saj imajo naprave vgrajene inovativne vrtljive izpuhe.

Ogrevalne toplotne črpalke zrak voda so primerne za ogrevanje tako sanitarne vode kot protorov tako v slabše izoliranih stavbah kot v novogradnjah z dobro izolacijo. Delovanje toplotne črpalke Orca v visokotemperaturni izvedbi omogoča segrevanje do -28 stopinj Celzija zunanje temperature in do -15 stopinj Celzija brez izgube grelne moči. Toplotna črpalka dosega visoka grelna števila, pri čemer nudi optimalno gretje z nizko porabo električne energije, saj je delovanje toplotne črpalke vezano na optimalni izkoristek vhodnega zraka, ki je tudi glavni vir energije za gretje. Prav zato Orca sistemi občutno znižujejo porabo električne energije in omogočajo poceni ogrevanje.