Visokotemperaturne toplotne črpalke

Visokotemperaturne toplotne črpalke – kakšna je njihova poraba?

Visokotemperaturne toplotne črpalke so namenjene udobnemu ogrevanju bivalnih prostorov in sanitarne vode. Z učinkovitimi napravami lahko ogrevamo bivalne prostore in sanitarno vodo tudi takrat, kadar je zunanja temperatura do -28°C, polno grelno moč pa imajo tudi do -15°C. Uporaba visokotemperaturnih toplotnih črpalk je mogoča tudi za ogrevanje sanitarne vode v obstoječem bojlerju in v starejših, slabše izoliranih objektih. Veliko je tudi govora o porabi toplotne črpalke, ki lahko prispeva k zmanjšanju stroškov ogrevanja. Kaj pa stroški električne energije? Toplotne črpalke imajo nizko porabo električne energije, saj kot vir ogrevanja uporabljajo druge vire (voda, zrak, zemlja). Toplotna črpalka voda zrak je na voljo tudi v podjetju Orca Energija, v katerem proizvajamo visokokakovostne in estetsko dovršene produkte, ki so v celoti proizvedeni v Sloveniji. Visokotemperaturne toplotne črpalke iz naše ponudbe so vrhunske naprave, proizvedene iz najboljših materialov.

poraba toplotne črpalke

Poraba toplotne črpalke – skrbi o stroških elektrike so popolnoma odveč

Poraba toplotne črpalke je minimalna, zato so skrbi o stroških električne energije popolnoma odveč. Visokotemperaturne toplotne črpalke porabijo kar 30-50% manj električne energije, kot je za svoje delovanje potrebujejo plinski ali oljni kotli. Poraba toplotne črpalke je sicer odvisna od mnogih dejavnikov, kot so površina hiše, število oseb, ki uporablja sanitarno vodo in potrebne energije za ogrevanje prostorov. V podjetju Orca Energija vam bomo predstavili vse vrste toplotnih črpalk, podali pa vam bomo tudi informacije o tem, katera toplotna črpalka bi bila primerna za ogrevanje vašega objekta.

Visokotemperaturne toplotne črpalke so idealne za ogrevanje sanitarne vode

Visokotemperaturne toplotne črpalke lahko uporabimo tudi za ogrevanje sanitarne vode. Naprave lahko izkoriščajo toploto vode iz okolja, sanitarno vodo pa lahko ogrevajo tudi s pridobljeno energijo. Če se sedaj sprašujete, kaj je toplotna črpalka, naj vam odgovorimo, da je toplotna črpalka najboljša rešitev za ogrevanje v sodobnem času, saj nam omogoča varčno, enostavno in okolju prijazno ogrevanje. Če si želite varnosti udobja v bivalnih prostorih, nizkih stroškov ogrevanja in porabe električne energije, potem nas obiščite v podjetju Orca Energija in dovolite, da vam predstavimo enega izmed najboljših načinov ogrevanja v sodobnem času. Prepričani smo, da boste tudi vi postali zadovoljen uporabnik toplotne črpalke.

visoko temperaturna toplotna črpalka