Toplotne črpalke zrak voda

toplotne črpalke zrak vodaToplotne črpalke zrak voda in toplotna črpalka voda voda za svoje delovanje uporabljajo toploto, ki je uskladiščena vsepovsod okoli nas. Kako deluje toplotna črpalka? V zraku in drugih plasteh našega planeta je uskladiščene ogromno toplote zaradi delovanja sonca. Delovanje toplotne črpalke zrak voda in toplotna črpalka voda voda je torej takšno, da izkorišča toploto, ki je je v okolju na pretek. Toplotne črpalke zrak voda tako izkoriščajo toploto, ki je uskladiščena v zraku, toplotna črpalka voda voda pa izkorišča toploto, ki je uskladiščena v vodi. Takšno delovanje toplotne črpalke je okolju prijazno, saj ni nobene potrebe, da bi toploto ustvarjali na klasičen način, torej s pomočjo kurjenja kurjave. Toplotne črpalke za ogrevanje pa so seveda prijazne tudi žepu uporabnika, saj so z njihovo pomočjo obratovalni stroški objekta nižji, kot bi bili v primeru klasične kurjave.

 

Toplotne črpalke zrak voda za nižje stroške ogrevanja

Toplotne črpalke zrak voda in toplotna črpalka voda voda so ekonomične. Način, kako deluje toplotna črpalka, je seveda ugoden ne le za okolje ampak tudi z vidika stroškov. Delovanje toplotne črpalke je namreč takšno, da uporablja tisto, kar je okoli na vas na voljo brezplačno. Toplota se skriva v kamninah ali zraku, ki je okrog nas. Če izkoristimo to toploto v zraku, za to ne plačamo nič. Vse, kar potrebujemo, so toplotne črpalke za ogrevanje. In kako deluje toplotna črpalka, potem ko črpa toploto iz okolja? Toplotne črpalke za ogrevanje so povezane z grelnimi telesi v naših bivališčih in tako se s pomočjo tehnologije toplota iz okoliškega zraka ali vode prelije v naša bivališča.

 

toplotna črpalka voda vodaToplotna črpalka voda voda za poceni sanitarno vodo

Ime toplotne črpalke zrak voda pove, da črpalka črpa toploto iz okoliškega zraka in jo dovaja v našo sanitarno vodo. Ime toplotne črpalke voda voda pa pomeni, da se toplota iz okoliške vode preseli v našo sanitarno vodo oziroma bojler, ki jo ogreva. Predlagamo vam, da si ogledate naš cenik za toplotne črpalke. Ponujamo vam ugodne cene. Ugodne pa niso le cene, ampak tudi to, da boste z vgradnjo te ekološke tehnologije v letih dosegli takšne prihranke, da se vam bo investicija sčasoma povrnila.