Toplotne črpalke – cena toplotne črpalke zrak voda več kot ugodna

Nakup toplotne črpalke, katere cena je danes vse bolj dostopna, predstavlja enega najbolj ekonomičnih in ekološko osveščenih načinov ogrevanja. Omogoča nam tako ogrevanje našega doma kot pripravo tople sanitarne vode. Toplotna črpalka pa ima še vlogo – hkrati lahko naš dom tudi ohladi. Cena je pri nakupu toplotne črpalke vsekakor pomemben dejavnik, ni pa edini. Na toplotno črpalko namreč moramo gledati kot na dolgoročno investicijo.

Kljub dejstvu, da je cena toplotne črpalke (npr. zrak voda) v primerjavi z drugimi načini ogrevanja višja, se vam bo investicija zaradi nižjih stroškov ogrevanja povrnila. Toplotna črpalka namreč za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz okolja – iz zraka, vode in zemlje. Tako so na voljo različne toplotne črpalke za ogrevanje, od njihove cene je odvisno tudi, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila.

Cena toplotne črpalke ni odvisna samo od vrste, ampak tudi od izvedbe in opreme ter kakovosti vgrajenih komponent. Če na primer želimo, da bi naša toplotna črpalka ogrevala samo sanitarno vodo, bo cena toplotne črpalke nižja. V veliko pomoč pri znižanju stroškov za nakup toplotne črpalke je lahko subvencija za ogrevanje, ki jo ponuja Eko sklad. Eko sklad namreč prek finančnih spodbud subvencionira tako nakup in kot tudi montažo toplotnih črpalk. Cena investicije v toplotno črpalko bo tako že v začetku bistveno nižja.

cena toplotne črpalke zrak voda

Ugodna cena toplotne črpalke zrak voda močno vpliva na njeno priljubljenost

Ker je cena za toplotno črpalko zrak voda tako ugodna, ne preseneča, da je ravno ta vrsta toplotne črpalke najbolj priljubljena. Kot vir toplote toplotna črpalka zrak voda izkorišča zunanji zrak, pa tudi notranjega, saj je energija tudi v hladnem zraku. Zrak je neizčrpen vir energije in je na voljo povsod, zato so toplotne črpalke zrak voda med najbolj ekološkimi in varčnimi viri pridobivanja toplote. Obenem pa toplotna črpalka zrak voda omogoča enostavno in poceni vzdrževanje. Uporablja se lahko tudi za ogrevanje sanitarne vode, saj je nameščena na grelnik vode. Ogreje lahko tudi do 1400 litrov vode na dan. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato je ogrevanje s toplotno črpalko izredno učinkovito.

Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma ne pade pod ničlo.

Visokotemperaturne toplotne črpalke – ugodna cena ni edina prednost

 

Cena visokotemperaturne toplotne črpalke, tako kot nizkotemperaturne, je nizka ter deluje na način, da sprejema toplotno energijo iz okolice (zrak, zemlja, voda) in jo s pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo ter tako ogreva vodo. Toplotne črpalke lahko znižajo račun za ogrevanje tudi do 70 % v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje, poleg tega pa zmanjšajo emisije CO2 tudi za več kot 70 %. Cena vgradnje toplotne črpalke za ogrevanje je ugodna, privarčevali pa boste tudi pri stroških za ogrevanje. Da niti ne omenjamo, da boste v veliki meri pripomogli tudi k znižanju obremenitve okolja s CO2.

Visokotemperaturne toplotne črpalke, npr. zrak voda, so posebej zasnovane za radiatorje in visoke temperature vode v ogrevalnem sistemu. Primerne so za starejše in slabše izolirane objekte.

Toplotne črpalke cena

 

Cena vgradnje toplotne črpalke zrak voda relativno preprosta

Montaža toplotne črpalke zrak voda je v primerjavi z drugimi vrstami relativno preprosta, saj toplotna črpalka ne zahteva ne vodnega vira ne velikih površin, poleg tega pa lahko izbirate med sistemom z zunajo enoto ali brez. Kljub temu, da je montaža toplotne črpalke zrak voda preprosta, posvet z izkušenim projektantom ne bo odveč. Ta bo namreč zagotovil, da bo vgradnja toplotne črpalke zrak voda res kakovostno izvedena. Cena montaže toplotne črpalke zrak voda bo odvisna od ponudnika, težavnosti vgradnje in posebnih zahtev uporabnika.

Z enostavno montažo se lahko pohvali tudi sanitarna toplotna črpalka. Montaža oz. namestitev same naprave pravzaprav ni pretirano zapletena, saj je ta po videzu zelo podobna klasičnemu grelniku vode. Preprosta montaža toplotne črpalke zrak voda za ogrevanje sanitarne vode pa pomeni tudi, da je relativno ugodna in konkurenčna tudi cena montaže. O tem vas bo prepričal tudi naš cenik – cene za toplotne črpalke za ogrevanje z montažo še nikoli niso bile tako ugodne.

Mitsubishi Zubadan – najboljše toplotne črpalke zrak voda po ugodni ceni

V podjetju Orca so vam na voljo zunanje enote za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan, ki zagotavljajo tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih učinkovito delovanje visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda. Cena pa vas bo zagotovo navdušila tako kot že številne naše stranke. Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubadan se ponaša tudi z nizkimi obratovalnimi stroški, tihim delovanjem ter dolgo življensko dobo.
Če vas zanimata nizka poraba električne energije in velika energetska učinkovitost, potem so toplotne črpalke zrak voda prava rešitev za vas. Ugodna cena za vrhunsko kakovost vas čaka v naši trgovini.