Toplotna črpalka za sanitarno vodo – ugodna cena za več prihranka

Toplotna črpalka za sanitarno vodo nam omogoča velike prihranke (več kot 60% letno). V povprečju gospodinjstvo porabi približno 10% električne energije za pripravo sanitarne vode, zato je vredno razmisliti o uporabi toplotne črpalke, ki bi ta odstotek bistveno znižala in s tem pripomogla k prihranku. Ta gospodarna rešitev je odlična alternativa ostalim načinom segrevanja sanitarne vode. Sistem za svoje delovanje uporablja obnovljiv vir energije, ki ga segreje in tako poskrbi za temperaturo, ki jo želi uporabnik. Cena je odvisna od izbrane naprave in se razlikuje od ponudnika do ponudnika, a ker so toplotne črpalke preplavile trg, imamo danes možnost pridobitve subvencije Eko sklada, ki precej zniža začetno investicijo, zato je nakup omogočen širšemu krogu uporabnikov. Sanitarna toplotna črpalka lastnikom hiš in stanovanj prinaša številne prednosti, saj je cenovno ugodna in ne onesnažuje okolja. Če v tem trenutku pomislimo, kolikokrat dnevno uporabljamo sanitarno vodo za umivanje rok, pripravo kopeli, tuširanje, pomivanje posode itd., kmalu ugotovimo, da je uporaba toplotne črpalke z ugodno ceno prava rešitev, ki nam bo pomagala prihraniti stroške električne energije. Sistemi so enostavni za uporabo in prijazni do uporabnika, poleg tega pa je zelo preprosto tudi njihovo vzdrževanje.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo

Za nadomeščanje električnih bojlerjev in drugih načinov ogrevanja

Toplotne črpalke učinkovito nadomeščajo električni bojler in ostale, manj varčne načine ogrevanja sanitarne vode. Kot glavni vir delovanja uporabljajo zrak, kar stroške porabe električne energije zmanjša tudi do 75%. Izdelane so tako, da jih je mogoče z veliko ekonomijo prostora postaviti v praktično katerikoli prostor, še posebej primerne pa so za majhna stanovanja in počitniške hiške. Ena od najbolj ekonomičnih prednosti je ta, da toplotna črpalka s segrevanjem vode omogoča tudi hlajenje prostora, kamor izpiha zrak. Takšen prostor je lahko shramba ali klet. V podjetju Orca Energija velikokrat pripravimo akcijo, zahvaljujoč kateri so cene toplotnih črpalk za sanitarno vodo še posebej ugodne. Našim strankam ponujamo veliko število različnih izvedb sistemov z različno velikimi bojlerji, kar vam omogoča, da izberete optimalno toplotno črpalko, glede na velikost vaše družine in druge zahteve, ki bi jih utegnili imeti. V kolikor vam cena električne energije, ki jo porabite v vašem gospodinjstvu, povzroča sive lase, razmislite o investiciji v toplotno črpalko za sanitarno vodo, ki deluje tudi do -10°C temperature vstopnega zraka. Gre za dovršeno rešitev pri znižanju stroškov ogrevanja, ki jo je mogoče vgraditi tudi v objekte z radiatorskim ogrevanjem.

toplotna črpalka za sanitarno vodo cena

Zakaj izbrati Coolwex sanitarno toplotno črpalko?

Cena toplotne črpalke Orca Coolwex z vključeno montažo vas bo vsekakor prijetno presenetila. Če izbirate napravo za novogradnjo, je odlična izbira nizkotemperaturna naprava. Cena je lahko še nižja, če izkoristimo možnost pridobitve nepovratnih finančnih sredstev, ki jih podeljuje Eko sklad. V Orca Energiji vam priskočimo na pomoč pri izbiranju med različnimi tipi naprav znamke Coolwex in odgovorimo na vaša dodatna vprašanja glede cene toplotne črpalke, njenih lastnosti, cene montaže ipd. Naši strokovnjaki bodo z velikim veseljem preverili, ali bi bila v vašem primeru možna uporaba nizkotemperaturne toplotne črpalke Coolwex. Sama naprava je sestavljena iz dveh delov – agregata in bojlerja, hladilni sistem pa sestavljajo uparjalnik, kompresor in kondenzator, ki skrbijo za nemoteno delovanje. Zanjo se lahko odločimo v gospodinjstvih, v katerih porabimo zelo malo vode, pa tudi v tistih, v katerih dnevno potrebujejo več kot tisoč litrov vode (gospodinjstva z večjim številom družinskih članov). Preden se odločimo za določeno napravo, prodajalca seznanimo s številom članov, ki se nahajajo v gospodinjstvu, saj bomo tako lažje izbrali primerno toplotno črpalko za sanitarno vodo za naš dom. Nadalje je potrebno razmisliti še o prostoru, v katerega jo nameravamo namestiti. Čeprav ne zavzame veliko prostora, za svoje delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka med 8 in 35°C. Odlična izbira za namestitev so kotlovnice, kleti in shrambe, pri čemer je dobro upoštevati dejstvo, da mora biti prostor velik vsaj 20 kubičnih metrov, da ne pride do oviranega delovanja. Zavedamo se, da je nakup naših ogrevalnih ali hladilnih sistemov dolgoročna naložba, zato imamo dolgoletno brezhibno delovanje v mislih od prvega načrta pa vse do končnega izdelka in trdno verjamemo, da je zavezanost brezkompromisni kakovosti edina prava pot za naš razvoj in vaše zadovoljstvo.