Rekuperator zraka – za prezračene a ogrete prostore

Rekuperator zraka je odličen pripomoček za prezračevanje prostorov. Zagotavlja namreč, da se vsi prostori dobro in enakomerno prezračijo. Sistem za prezračevanje hiš je stalno delujoč. V napravi se nahaja poseben filter, ki poskrbi za čistočo zraka, ki pride v prostor. Poleg tega se vam ni treba bati, da bi prišlo do izgube toplote, kot se to dogaja pri klasičnem prezračevanju z odpiranjem oken. Lahko se odločite tudi za funkcijo, ki zrak, ki pride v prostor dodatno ogreje ali ga ohladi. Odvisno od tega, ali je zima ali poletje. Prezračevanje prostorov je na tak način zelo praktično.

Prezračevanje prostorov

Prednost rekuperatorjev, ki so namenjeni lokalnemu prezračevanju, je v neslišno delovanje. Zato vas ne bo motil kakšen hrup, ki bi prihajal iz the naprav. Prav tako jih z lahkoto lahko očistite. Primerni so namestitev v novogradnje. Prav tako ne boste imeli nobenih stroškov z njihovim vzdrževanjem.

Tovrstni prezračevalni sistemi so namenjeni tudi preventivi proti širjenju koronavirusa. Sploh v prostorih, v katerih se zadržuje večja skupina ljudi, je treba poskrbeti za redno in učinkovito prezračevanje. Rekuperatorji to zagotavljajo. Prednost je tudi v nizki ceni rekuperatorjev zraka.