Kaminske peči – izbira peči na pelete več kot samo varčna odločitev

Kaminska peč Superior SaraV Sloveniji in v svetu se vse bolj uveljavljajo tako imenovane samostoječe ali kaminske peči, ki za kurjavo uporabljajo les ali lesno biomaso. Les in lesna biomasa, predvsem lesni peleti, vse bolj nadomeščajo kurilno olje, saj lahko s takšnim načinom ogrevanja prihranimo kar polovico stroškov. Poleg tega velja les za okolju prijazen, predvsem pa obnovljiv energetski vir. Še posebej priljubljene so peči na pelete, saj je cena peletov ugodna. Poleg tega pa jih lahko, tako kot tudi peč na drva, priklopimo na centralni sistem ogrevanja in tako poleg prostorov ogrevamo tudi sanitarno vodo. To pa prinaša še več prihranka.

Sodobne kaminske peči so za razliko od nekoliko starejših izdelane tako, da pridobivanje toplote poteka učinkovito in okolju prijazno. Kaminske peči so opremljene z zalogovnikom za gorivo (torej za polena ali pelete) in vso potrebno avtomatiko za samodejno delovanje, kar zagotavlja varčno delovanje in maksimalno udobje. Če temu dodamo še čudovit dizajn in toplino ognja v dnevnem prostoru, je naložba v kaminsko peč za ogrevanje več kot samo varčna odločitev.

Peči na pelete – ugodna cena peletov kmalu povrne začetno investicijo

Nakup peči na pelete je lahko za marsikoga velik stroškovni zalogaj, saj je cena takšne peči višja od cene kaminske peči na kurilno olje ali plin. Ker pa sistem pridobivanja toplote z izrabo lesne biomase prinaša veliko prednosti v primerjavi z omenjenima ogrevalnima sistemoma, se investicija kmalu povrne. Za nakup peči na pelete bomo odšteli okoli 2500 evrov, cena pa je odvisna predvsem od kakovosti peči in velikosti zalogovnika.

Podjetje Eximma vam nudi kaminske peči priznanih italijanskih proizvajalcev, kot so Piazzetta, MCZ in Montegrappa. Peči na pelete odlikujejo ugodna cena, vrhunska tehnologija, moderna oblika, optimalna moč, enostavna uporaba, varnost in kakovost. Isto seveda velja tudi za peč na drva. Kaminske peči imajo vgrajen digitalni zaslon za programiranje vžiga, ugašanja in uravnavanja toplote po celem prostoru.

Obiščite nas in si izberite kakovostno peč na drva – naj cena ne bo ovira. Veseli bomo tudi vašega klica na telefonsko številko 041 369 899.

One Reply to “Kaminske peči – izbira peči na pelete več kot samo varčna odločitev”

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Comments are closed.