Kamini na pelete

V ponudbi podjetja Eximma inženiring d.o.o. so različni kamini, med katerimi si lahko izberete takšnega, ki najbolj ustreza vašemu življenjskemu slogu: kamini na drva, kamini na pelete, električni kamini ter kaminske peči. Vsi so izdelki svetovno priznanih proizvajalcev, ki ponujajo najsodobnejše rešitve in združujejo varčnost in praktičnost. Obenem je uporaba lesne biomase, pa naj gre za ogrevanje s peleti ali drvmi, prijazna do okolja.

Kamini na pelete – cena kamina in energenta

Kamini na pelete - ogrevanjePri izbiri ogrevanja je najbrž najpomembnejši dejavnik cena ogrevanja oziroma stroški, ki jih za uporabnika prinaša določen tip ogrevalnega sistema. Med različnimi vrstami ogrevanja so brez dvoma med najbolj praktičnimi in cenovno ugodnimi ravno kamini na pelete – cena energenta, torej lesnih peletov, je namreč izjemno nizka, in v primerjavi z oljem ali elektriko pomeni velik prihranek. Njihova prednost je tudi v tem, da kaminov ni potrebno nenehno polniti, temveč so ti opremljeni z različno velikimi posodami za pelete. Ogrevanje s peleti z vrhunskimi kamini Piazzeta in MCZ omogoča tudi dnevno ali tedensko programiranje in celo vklop preko mobilnega telefona. Na voljo je tudi redna in optimalna kontrolirana mo ogrevanja z avtonomijo delovanja 2–4 dni. Kamini so torej praktični, ustvarijo prijetno vzdušje in omogočajo velik prihranek.

Toplovodni kamini na pelete

Poleg kaminov, ki ogrevajo zgolj prostor, v katerem stojijo (na primer dnevno sobo), lahko na ta način ogrevate tudi več prostorov. Toplovodni kamini na pelete se namreč zlahka priključijo v sistem centralnega ogrevanja. Tako prihranimo še več, saj nismo omejeni le na en prostor. Poleg tega pa tako kot v ostalih primerih tudi tu velja, da je ogrevanje s peleti enostavno, čisto, cenovno ugodno in ekološko. Slednje je pri izbiri izjemno pomembno, saj s svojim življenjem in dejavnostjo na takšen način minimalno vplivamo na okolje ter uporabljamo lesno biomaso, ki je obnovljivi vir energije in ima visok izkoristek.