Kamini na drva za učinkovito ogrevanje prostora

Toplozračni kaminZa kurjenje v kaminih se navadno uporabljajo plin, les in lesni produkti, na primer peleti ali drva. Glede na način ogrevanja pa kamine delimo na akumulacijske, toplovodne in toplozračne. Toplozračni kamin ogreva prostor s sevanjem toplega zraka, akumulacijski kamini se ponašajo s tem, da prostor ogrevajo še več ur po končanem kurjenju. Medtem pa termo kamini na drva za ogrevanje izrabljajo moč vode.

Kamini, ki delujejo na drva, v prvi vrsti zagotavljajo prijetno in funkcionalno ogrevanje vašega doma, opazovanje plamenov pa v prostoru pričara prav posebno vzdušje. Tudi sicer so omenjeni kamini zelo priljubljeni, saj je ogrevanje na drva relativno poceni ter okolju prijazno.

Moderni kamini na drva lahko poleg ogrevanja vašega doma poskrbijo tudi za pripravo tople sanitarne vode, če jih priklopimo na sistem centralnega ogrevanja. Centralno ogrevanje s kamini pripomore k večjemu udobju in bolj ekonomičnemu ogrevanju.

Toplozračni kamin za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov

Toplozračni kamin bo poskrbel za kakovostno in hitro ogrevanje prostorov, saj lahko celoten prostor ogreje prej kot v eni uri. Z naravnim kroženjem zraka toplozračni kamin ogreva tako glavni prostor kot tudi sosednje prostore. Kroženje zraka lahko spodbudimo tudi s pomočjo ventilatorja. Podjetje Eximma ponuja odličen patentiran ventilatorski sistem Multifuoco, ki omogoča izpih toplega zraka pri tleh in s tem enakomernejšo in naravnejšo porazdelitev toplote v različnih prostorih.

Žal pa toplozračni kamin nima velike akumulacijske sposobnosti in se po končanem kurjenju že po uri ali dveh ohladi. Zato so toplozračni kamini na drva najbolj primerni za uporabo v objektih in prostorih, kjer je treba prostor na hitro segreti.

Moderni kamini na drva za vsak dom

Sodobni kamini so danes narejeni tako, da združujejo funkcionalnost, ekonomičnost in estetiko. Njihov videz je lahko sodoben, klasičen ali retro, kaminska obloga pa je lahko iz pločevine ali naravnega kamna. Lahko pa so kamini obdani tudi s keramiko v različnih barvah. Moderni kamini na drva so primerni za skoraj vsako stanovanje ali hišo. Zato le obiščite našo spletno stran in si oglejte našo ponudbo. Čakajo vas moderni kamini na drva priznanih evropskih proizvajalcev Ruegg, Piazzetta, MCZ in Montegrapa, ki jih odlikujejo hitra in enostavna montaža ter zahvaljujoč novim tehnologijam proizvodnje tudi zelo visoki izkoristki.

Eximma inženiring d.o.o. – pokličite nas na telefonsko številko 041 369 899 ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na info@eximma.si.