IR paneli za gretje – naprave, ki vam pomagajo zmanjšati stroške ogrevanja

 

IR paneli omogočajo cenovno zelo ugodno ogrevanje. Če ste na primer do zdaj uporabljali  električneradiatorje, si lahko obetate celo do 50 odstotkov nižje stroške. Vse prej kot zanemarljive prihranke pa si je mogoče obetati tudi v primerjavi centralnim sistemom ogrevanja. Varčnost je v prvi vrsti posledica dejstva, da plošče za prenos toplote ne potrebujejo medija (torej zraka), hkrati pa jih odlikuje nadvse učinkovita izraba električne energije.

IR gretje je poceni, a to ni njegova edina odlika …

Poleg varčnosti pa obstaja še ogromno drugih prednosti, s katerimi se lahko pohvalijo kakovostni IR paneli, kot so modeli znamke Sundirect. IR gretje je izjemno prijetno (toplota vas dosega enakomerno in z vseh strani) ter zdravo. Med drugim predstavlja izvrstno pomoč pri težavah z vlažnimi stenami in plesnijo po zidovih. Žarki, ki jih oddajajo naprave, namreč prodrejo globoko v steno in jo izsušijo.

Zelo pomembno je, da so IR paneli montirani pravilno

Praviloma so najboljša opcija infrardeči stropni paneli, a če to ni mogoče, je možna tudi stenska montaža. V tem primeru se priporoča, da se plošče namestijo na zunanjo stran prostora, pri tem pa hkrati pazite, da ne bodo postavljene nasproti oken.

IR panel