IR ogrevanje z infrardečimi sevalnimi paneli oz. grelnimi ploščami je varčno

IR ogrevanje je nekaj, o čemer tisti, ki so ga že občutili na lastni koži, običajno govorijo izključno v superlativih. Infrardeči sevalni paneli namreč izredno uspešno odpravijo določene pomanjkljivosti, povezane z navidezno podobnimi napravami. Tako zagotovijo vse tisto, kar pričakujemo od kakovostnega ogrevanja. Infra grelne plošče določenih proizvajalcev so pri tem še posebej uspešne. Med znamke, ki slovijo po nadpovprečni kakovosti, zagotovo sodi znamka Vitalheizung. Gre za avstrijskega proizvajalca, čigar izdelke je mogoče najti že v približno 60 državah po svetu. Prisotni so tudi na našem tržišču, in sicer jih najdete v ponudbi podjetja Nuvision, kjer smo ponosni na dejstvo, da smo si prislužili naziv generalnega zastopnika znamke Vitalheizung za Slovenijo. Na voljo smo vam za vse informacije, povezane z napravami za IR ogrevanje Vitalheizung, oziroma za celostno pomoč pri izbiri in vgradnji naprav za IR ogrevanje.

 

Estetski in učinkoviti IR paneli

Ogrevanje z IR paneli poskrbi za nižje stroške v zimskem času

Infrardeči grelni paneli si pridobivajo vse več privržencev zaradi različnih razlogov, pri čemer pa je na prvem mestu najverjetneje njihova varčnost oz. učinkovitost delovanja. To so namreč izjemno ekonomične naprave, ki vam pomagajo oklestiti stroške, pri tem pa bo udobje enako tistemu, ki ste ga vajeni, oziroma celo večje. Nižji stroški sicer večinoma res pomenijo precej odpovedovanja, a na srečo to ne drži za infra grelne plošče. Kako je to mogoče? Zasluge za edinstveno kombinacijo udobja in varčnosti ima poseben princip delovanja, ki ga mnogi vzporejajo kar z učinki sončnih žarkov. Prihranek energije pri IR ogrevanju je povezan predvsem z dejstvom, da se infrardeči grelni paneli bistveno razlikujejo od konvekcijskih naprav, saj za prenos toplote ne izkoriščajo zraka. Ni torej potrebno segrevanja zraka, ampak je možna neposredna akumulacija toplote v predmetih in stenah, hkrati pa neposredno segrevanje živih bitij. S tem se poraba energije za doseganje enakih učinkov močno zmanjša. Če v zimskih mesecih oz. v hladnejšem delu leta pogosto tarnate nad stroški, se bo torej z odločitvijo za IR ogrevanje to že kmalu spremenilo.

Infrardeči sevalni paneli so povsem varni za uporabo

Ob besedi »sevanje« se marsikdo zdrzne. Izraza so se namreč oprijele negativne konotacije, ki pa so vsaj v določenih primerih povsem neupravičene. Naprave, kot so infrardeči sevalni paneli za IR ogrevanje, namreč ne ogrožajo človekovega zdravja. Nasprotno: žarki, ki jih oddajajo, imajo lahko celo terapevtske učinke, zato se njihovi blagodejni vplivi pogosto izrabljajo v medicini. Gre za žarke z valovno dolžino od 7 do 14 mikronov, kar pomeni, da so zelo podobni IR žarkom, ki jih oddaja sonce. Pri tem pa je pomembno, da infra grelne plošče ne oddajajo ultravijoličnih žarkov – torej tistih, ki so lahko za človeka resnično problematični. Poleg tega, da gre za varčno rešitev, je torej ogrevanje z IR paneli tudi izredno varna izbira.

ogrevanje z IR paneli

Ali so infrardeči grelni paneli primerni za večje prostore?

Omejitev glede tega, kje pride v poštev ogrevanje z IR paneli, skorajda ni. Zanj se lahko odločite v praktično vseh prostorih, ne glede na njihovo namembnost ali velikost. Tako je možno plošče montirati doma, v pisarnah, v skladiščih itn. Uporabljati jih je mogoče tudi v kopalnicah in v drugih nadpovprečno vlažnih prostorih. Seveda pa morajo biti lastnosti naprave prilagojene specifikam prostora. Če vas na primer zanima IR ogrevanje večjih prostorov, to pomeni, da bodo potrebni industrijski paneli, ki so ena izmed podvrst, ki vam jih ponujamo tudi v podjetju Nuvision. Gre za naprave, izdelane iz jeklene pločevine, ki jih odlikuje izredno visoka moč, zaradi česar pridejo v poštev celo v prostorih z zelo visokimi stropi. Na voljo vam je več modelov, ki se med drugim razlikujejo glede na število lamel. Če iščete napravo za IR ogrevanje, ki jo bo mogoče uporabljati pri napetosti vse do 400 voltov, vam priporočamo, da se osredotočite na modele z dvema ali tremi lamelami. V primeru, da napetost ne bo višja od 240 voltov, pa zadoščajo naprave z eno lamelo.

Kako izbrati zares najboljše infra grelne plošče za IR ogrevanje?

Resnično učinkovito ogrevanje z IR paneli zahteva strokovno načrtovanje, pri čemer vam v podjetju Nuvision, kjer se lahko pohvalimo z bogatimi izkušnjami na tem področju, z veseljem priskočimo na pomoč. Poskrbeli bomo, da bodo grelni paneli zares popolnoma prilagojeni lastnostim prostora, kjer načrtujete IR ogrevanje. To ne pomeni zgolj upoštevanja dimenzij, ampak mora biti moč naprav za IR ogrevanje izbrana tudi z upoštevanjem lastnosti izolacije objekta. Za vas izdelamo energijsko optimalno ponudbo, in to povsem brezplačno. Pišite nam ali nas pokličite in dogovorili se bomo glede vseh podrobnosti. Prepričani smo, da predstavlja prav pravilno načrtovano IR ogrevanje prihodnost ogrevanja oziroma zelo pomemben del te prihodnosti, zato želimo svojim strankam zagotoviti zares vrhunsko izkušnjo. Z našo pomočjo boste že kmalu uživali v vseh prednostih, ki jih ima ogrevanje z IR paneli – od varčnosti do izjemno prijetnega občutka toplote, ki dvigne kakovost bivanja na novo raven.