IR ogrevanje – majhna investicija in velik prihranek pri stroških

IR ogrevanje je tudi pri nas vedno bolj znan način ogrevanja, z veliko prednostmi in dobrimi lastnostmi. Deluje podobno kot sonce ki ogreva predmete, ti pa toploto absorbirajo in jo nato oddajajo v okolico. Ker se predmeti ogrevajo neposredno in brez prenosnih medijev, toplotnih izgub, kljub rednemu zračenju, skorajda ni. Infrardeče ogrevanje torej ogreva stvari in ljudi v prostorih na način, ki je najbolj podoben naravnemu. Z IR stenskim in stropnim ogrevanjem je mogoče prihraniti do 60 in več odstotkov energije, poleg tega pa je potrebno upoštevati, da je električna energija že sama po sebi eden izmed najcenejših virov pri nas. Ker so stroški ogrevanja v vsakem gospodinjstvu in podjetju običajno najvišji, velja dobro razmisliti kako jih čim bolj znižati, s kar se da nizko investicijo. IR ogrevanje je odlična dolgoročna naložba, ki vam bo prihranila marsikateri evro, vložek pa bo zelo hitro povrnjen. Kakovostni paneli imajo zelo dolgo življenjsko dobo, dolgoletno garancijo, izbirate pa lahko med različnimi modeli, ki jih glede na karakteristike in velikost prilagodite stanovanju, delavnici, skladišču… Ti bodo enakomerno razpršili toploto po celotnem prostoru, saj zajemajo vse smeri in vam bodo dali občutek, da je temperatura višja kot je dejanska. IR panelno ogrevanje je res drugačno od ostalih načinov, je pa izredno prijetno in udobno.

Zakaj pravijo, da je ogrevanje z IR paneli zdravju koristno?

Ogrevanje z IR paneli ni le prijetno, temveč pozitivno deluje na splošno počutje in zdravje, zato ga že dolga leta uporabljajo v zdravstvu. IR ogrevanje prodre globoko v podkožno tkivo ter čisti kožo in krepi imunski sistem. Infrardeče ogrevanje dokazano blaži stres in pospešuje krvni obtok, ker pripomore pri hitrejšem celjenju ran ter poškodb, se ga redno poslužujejo vrhunski športniki. Pomaga tudi pri prehladnih obolenjih, težavah z dihali in drugih boleznih. Ne smemo pozabiti omeniti, da IR ogrevanje krepi srce in ožilje ter vpliva na njuno pravilno delovanje, zmanjšuje bolečine v mišicah in nanje deluje regenerativno… Pozitivnih učinkov, ki jih boste deležni z infrardečim ogrevanjem je še veliko. Včasih je bilo slišati, da je IR ogrevanje nevarno in škodljivo, kar pa zagotovo ne drži, saj ga potem ne bi uporabljali za ogrevanje malčkov v inkubatorjih. Mnoge študije dokazujejo ravno nasprotno. Zdravje je najpomembnejša človekova dobrina, zato ga nikar ne izpostavljajte nezdravim, ali celo škodljivim načinom ogrevanja. Če boste v stanovanje vgradili IR stensko ogrevanje, lahko pozabite na plesen, ki se rada pojavi, še posebej v kopalnicah. Ker so stene konstantno tople in suhe, plesni nimajo pogojev za razvoj, zrak pa je še vedno dovolj vlažen za zdravo bivanje.

Vgradnja, vzdrževanje in servisiranje IR panelov

Kaj potrebujete če želite v stanovanje ali podjetje namestiti IR stensko ogrevanje? V primerjavi z ostalimi sistemi, pri katerih je potrebno imeti napeljavo cevi, kotlovnico, dimnik, zalogovnik in mnogo druge opreme, sta za IR ogrevanje potrebni le električna energija in vtičnica. Zelo funkcionalna lastnost ogrevanja z IR paneli je modularnost, kar pomeni, da ima vsak panel svoj termostat in deluje popolnoma neodvisno od panelov, ki so nameščeni v ostalih prostorih. Tako je mogoče vzdrževati nižjo temperaturo v spalnici in višjo v dnevnih prostorih ter mesečne stroške za ogrevanje še znižati. Termostati se med seboj razlikujejo, najenostavnejše upravljanje pa omogočajo modeli z vgrajeno funkcijo wi-fi. Marsikoga prepričajo nizke cene, njihovo enostavno upravljanje in podatek, da za infrardeče ogrevanje ni potrebno izvajati nobenih gradbenih posegov, premikati pohištva in po končani vgradnji čistiti celotno stanovanje. Potrebujete le nekaj močnih vijakov ter prostor na steni ali stropu. IR panele lahko zelo enostavno prestavljate iz ene v drugo sobo ter jih še dodatno izkoristite. Da ne pozabimo! Če se boste odločili za IR ogrevanje boste gotovo veseli, da je edino vzdrževanje, ki ga potrebujejo paneli le tu in tam mehka, vlažna krpa in blago čistilo.

IR ogrevanje

Infrardeče ogrevanje je udobno ter prijazno naravi in ljudem

Zaradi, na splošno dragega življenja, smo ljudje prisiljeni iskati vedno nove in nove možnosti za zniževanje stroškov, vzporedno pa smo nagnjeni k temu, da ves čas stremimo k višanju udobja bivanja samega. IR stensko oz. stropno ogrevanje, je zdaj uveljavljeno že več kot osemdeset let in je iz leta v leto bolj iskano. V začetku je bil vzrok za nakup IR panelov višanje cen fosilnih goriv, danes pa jih ljudje pogosto izberejo tudi zaradi ostalih pozitivnih lastnosti. Poleg vsega omenjenega, ne smemo pozabiti na njihovo estetsko vrednost, ki bo prostoru doprinesla moderen in minimalistični videz. Za infrardeče ogrevanje lahko izbirate velikost in jakost panelov, prav tako pa se lahko sprehodite po barvni RAL lestvici in poiščete svoj odtenek. Tako boste našli najprimernejšo varianto, ki bo sovpadala z ostalo opremo v stanovanju ali poslovnih prostorih. Za barvanje z akrilnimi barvami po vaši izbiri bomo poskrbeli hitro in kvalitetno. Če so vam bolj všeč standardne variante, so v ponudbi klasični beli IR paneli, ki jih lahko dopolnimo z ročnimi ali digitalnimi poslikavami motiva po vaši želji. Na naši spletni strani lahko najdete še dodatne informacije, ali pa stopite v stik z nami. Radi vam bomo svetovali in razložili vse o IR panelnem ogrevanju.